הצורך להגן על בתים פרטיים ובתי עסקים מפני פורצים הוביל להתפתחותם של מגוון אמצעי מיגון וביניהם מערכות אזעקה מתקדמות. באמצעות מערכת גילוי פריצה ניתן להרחיק את הפורצים מהשטח הפרטי ולמנוע נזקים קשים.
בין מערכות האזעקה השונות ניתן למצוא בין היתר גלאים פשוטים ובסיסיים ומערכות מורכבות ביותר שמכילות הרבה אזורי גילוי. מערכות גילוי הפריצה כוללות רכיבים שונים כאשר הרכיבים המרכזיים שנמצאים בהן הינם: רכזת גילוי, גלאים, צופר וסוללת גיבוי. להלן הסבר קצר על הרכיבים הללו.
מערכת גילוי פריצה – אילו רכיבים היא כוללת?
*רכזת גילוי – רכזת הגילוי היא מערכת בקרה שמכילה יציאות חשמליות, כניסות חשמליות וחייגן טלפוני. כמו כן, מכילה המערכת את הלוגיקות של ההפעלה, ביניהם: זמני ההפעלה וההשהיה. את הפרמטרים הללו ופרמטרים אחרים אפשר לשנות.
*גלאים – מערכות האזעקה מגיעות עם גלאים שונים, התפקיד של הגלאים הוא להעביר למערכת מידע שנוגע למצבו של המבנה.
בין הסוגים המרכזיים של הגלאים ניתן למנות את הגלאי המגנטי שמיועד להרכבה בחלון או בדלת ועשוי מ-2 ידיות. הידית הראשונה אקטיבית ובתוכה נמצא מגען שמופעל כאשר מתקרבים למגנט והידית השנייה פסיבית וכוללת מגנט. כאשר מתקינים את הגלאי על הדלת תמצא היחידה האקטיבית על המשקוף בעוד היחידה הפסיבית תותקן על הדלת. בעת סגירת הדלת יימצאו היחידות זו מול זו, המגנט ימשוך את המגען והגלאי ימצא במצב דיווח. בעת פתיחת הדלת, המגנט לא יימצא מול המגען והגלאי ידווח על גילוי. ניתן להתקין יחידות גלאי מגנטי אלחוטי או חוטי.
גלאי נוסף נקרא גלאי חיצוני, גלאי זה מתאים להתקנה בסביבה בה קרינת השמש, הטמפרטורה ותנאים סביבתיים אחרים נמצאים בשינוי.
גלאי אחר הוא גלאי נפח. את הגלאי יש להרכיב על קיר חיצוני או פנימי. הגלאי עוקב אחרי שינויים בטמפרטורות ותנועות. הגלאי קולט קרן אינפרא האדום, פועל באופן פסיבי ולא משדר. טווח הגילוי וזווית הגילוי תלויים בזווית של המפתח שנמצאת בעדשת הגילוי וברמת הרגישות של החיישן שמצוי בגלאי. מכיוון שכל הגופים החיים מפיקים קרני אינפרא אדום, ניתן לקלוט גופים שכנסים לטווח. לאחר שהגוף החי נכנס לטווח, הגלאי יזהה אותו ואת נתוניו – את משך הזמן בו הוא נמצא בטווח, את השטח בו הוא נמצא ואת משקל גופו. במקרה שנאספו נתונים שמציגים גילוי, תשלח למערכת האבטחה התראה.
נוסף על הגלאים הללו ניתן לציין את הגלאי הססמי שספק הגנה על כספות, הגלאי האקוסטי/ גלאי זעזוע שמזהה הדף או שבירת חלונות וחיישן מגע שמספק חיווי כאשר מתרחשת חדירה לתוך המבנה.
*צופר – הצופר שמותקן במערכת גילוי פריצה, יופעל במקרה שהמערכת זיהתה גילוי אסור. המערכת יכולה לכלול מספר צופרים. אופציה נוספת היא לנתק את הצופר ולהפעיל התראה טלפונית שקטה.
*סוללת גיבוי – סוללה נטענת שנמצאת בתוך רכזת הגילוי. הסוללה מהווה גיבוי כך שבמקרה שהחשמל לא פועל האזעקה עדיין תעבוד.
שליטה מרחוק ובחירת חברה שמתמחה בתחום מערכות אבטחה
כל מערכות גילוי הפריצה בימינו מאפשרות למשתמש שליטה ונטרול ממרחק, כך שבמידה שהמערכת שולחת דיווח על פריצה, אפשר להפסיק את ההתרעה ולהזעיק את חברת השמירה או את כוחות הביטחון. לאחר שצוות הביטחון יקבל את ההתראה, הוא יגיע למקום ויערוך סריקה.
כדי לבחור מערכת גילוי פריצה מתאימה, חשוב לפנות אל חברה שמתמחה בתחום. חברה מקצועית ואמינה שקיימת מזה שנים רבות, תספק מערכות הגנה משוכללות ותדע כיצד להתאים ללקוח את המערכת שמתאימה לדרישותיו. כמו כן, חשוב לבחור בחברה שמתמחה בהתקנת מערכות לגילוי פריצות ומעסיקה צוות טכנאים מיומן שמספק שירותי תחזוקה במידת הצורך.
[themify_layout_part slug=rm-postall]