מערכות אזעקה | מצלמות אבטחה | מערכות אינטרקום | בית חכם

להצעת מחיר משתלמת מלאו את הפרטים הבאים או חייגו אלינו למספר 058-656-8980

מצלמות אבטחה במוסדות ציבוריים

מצלמות אבטחה במוסדות ציבוריים

מצלמות האבטחה הפכו להיות נפוצות מאוד והן מותקנות במגוון מקומות, ביניהם: חללים סגורים ופתוחים, בתים, שדות תעופה, כבישים, קניונים, תחנות דלק ומגוון מוסדות ציבוריים. באמצעות מצלמות האבטחה ניתן להגביר את הביטחון, למנוע פריצות ולהגן על אנשים חסרי ישע כמו למשל: תינוקות, ילדים קטנים ומבוגרים.

כאשר מדובר על מצלמות אבטחה שמותקנות במוסדות ציבוריים, עולה בעיה רצינית. מצד אחד – מצלמות האבטחה שמותקנות במוסדות הציבוריים מסייעות בהגנה מפני פריצות, גניבות וואנדליזם. יחד עם זאת, המצלמות עשויות לפגוע בפרטיות.

התקנת מצלמות אבטחה למשל בחדרי שירותים או מלתחות שנמצאים במוסדות ציבוריים, מהווה עבירה על החוק, ומכיוון שמדובר על מצלמות אבטחה סמויות, לא ניתן לדעת שהן מותקנות במקום ולהגן על הפרטיות של האנשים שמשתמשים בשירותי המקום הפרטי. כמו כן, המצלמות מאפשרות מעקב אחר אנשים שנמצאים באזור, אנשים אלו לא יודעים שעוקבים אחריהם, גם במקרה זה – מדובר על פגיעה בפרטיות.

ההנחיות של רשם מאגרי המידע – מזעור הפגיעה בציבור

בהתייחס למצלמות אבטחה שמותקנות במוסדות ציבוריים (מרחב ציבורי), קבע רשם מאגרי המידע הנחיה שלא מחייבת את בתי המשפט אך כן מהווה סטנדרט בו מתחשבים בתי המשפט. ההנחיה חלה בין היתר גם על גופים פרטיים ורשויות ציבוריות.

לפי ההנחיה יש להתקין מצלמות אבטחה במרחב הציבורי באופן סביר, בהתאם למבחני פסקת ההגבלה. פסקת ההגבלה מתייחסת לחשיבות המידתיות וקובעת שבמידה שישנה תכלית ראויה שכדי להשיג אותה יש לפגוע באדם, יש למזער את הפגיעה ככל אשר ניתן. כמו כן, במידה שמדובר על מקום בו נמצאים קטינים, יש להיזהר עוד יותר.

עוד נקבע כי על כל רשות שמעוניינת להציב מצלמת אבטחה במרחב הציבורי לקיים שימוע והתייעצות ציבורית. כדי למזער את הפגיעה בציבור, יש להימנע מהקלטת סאונד (בהתאם לחוק האזנת סתר) ולהתקין מצלמה עם רזולוציה מסוימת, בזוויות צילום מסוימות, בשעות מסוימות ובהתאם לפרמטרים אחרים. כמו כן, צריך ליידע את הציבור בנוגע להתקנתן של המצלמות על ידי הצבת שלט ברור וקריא וכדאי שעל השלט תופיע תמונה של מצלמה וכן הסבר שמפרט מדוע היא מותקנת במקום.

נוסף על כך, אסור לשמור את הצילומים למשך זמן רב יותר מהדרוש. במידה שצריך לשמור את הצילומים, יש להגדיר את זמן השמירה ולוודא שהוא תואם את המטרה של הצילום.

מעבר לזאת, יש למצולם זכות לראות את הצילומים, אך במידה שהוא מעוניינים לצפות בהם, עליו להגיש בקשה ספציפית ומדויקת ככל אשר ניתן, לרבות ציון מיקום ושעה. במקרה שמופיעים בצילום אנשים נוספים, יש להיזהר עוד יותר. כללי הבטיחות חלים גם על מאגרי הצילומים ואין להשתמש בהם באופן שאינו תואם למטרה המקורית. בין היתר אין לפרסם את הצילומים, למסור אותם לאדם אחר או להעביר אותם.

איך ניתן לוודא שהקביעות השונות ישמרו?

במקרה שהותקנה מצלמת אבטחה באופן שפוגע בפרטיות, ניתן לפנות אל הרשות או אל הגוף האחראיים. אפשר גם להגיש עתירה מנהלית ותביעה אזרחית נגד הרשות. אם הותקנה מצלמת אבטחה במטרה לפגוע בפרטיות, מדובר על עבירה פלילית  ואפשר להגיש תלונה למשטרה ולפעמים להגיש תלונה פלילית. למרות האפשרויות הללו, יהיה ניתן להפעיל סנקציות רק במקרה שהפרת החוק חד משמעית.

בטיחות מול פרטיות – לפעול בשיקול דעת ובהתאם להנחיות של רשם מאגרי המידע

מצלמות האבטחה יכולות לסייע מאוד ולשמור על בטחונה של האוכלוסייה. יחד עם זאת, יש לפעול בשיקול דעת ובמקרה של התקנת מצלמות אבטחה במוסדות ציבוריים, להפחית את הפגיעה בפרטיות ככל אשר ניתן.

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי:

Call Now Buttonצלצלו עכשיו