הפורצים של ימינו אינם פוסחים על בתי עסקים – דבר שעלול לגרום לנזק כלכלי ( פגיעה במחשבים, מדפסות, מלאי, מסמכים, ריהוט וציוד נוסף) ופגיעה במידע ששמור בעסק. כדי להגן על העסק בצורה מיטבית יש לדאוג לאמצעי מיגון מתאימים וביניהם מערכת אזעקה. התקנת מערכת אזעקה שמתאימה למאפיינים של המקום ולצרכי העסק תאפשר לבעלי העסק להיות רגועים גם בזמנים בהם הם לא נמצאים בעסק.
מערכת אזעקה לעסק יש למקם בנקודות הכניסה לעסק, נקודות אלו יכולות להיות למשל: דלתות הכניסה, חלונות או נקודות אחרות. המיגון יתבצע על ידי חיישנים שיתקשרו ללוח בקרה או למרכז פקודה. כדי לשפר את המיגון כדאי להתקין גלאים נוספים. השילוב בין הגלאים הנוספים ובין מערכת האזעקה יספק הגנה מקיפה.
מערכות אבטחה קוויות ואלחוטיות
מערכת אזעקה מתבססת בעיקר על נתוני הבקר האלקטרוני ששומר את מלא הנתונים שנחוצים לפעולה של האזעקה. את הבקר יש להתקין על קיר פנימי. הבקר מכיל כרטיס אלקטרוני וחייגן דיגיטלי. לתוך הכרטיס מוזן מידע שכולל: מספרי טלפון, קודי אבטחה, תדר הגלאים ופקד פעילות הצופרים.
לפני שבוחרים מערכת אבטחה לעסק, יש להחליט האם מעוניינים להתקין מערכת אזעקה קווית או מערכת אזעקה אלחוטית. להלן הסבר קצר על שני סוגי המערכות:
*מערכת אזעקה קווית – במערכת זו מחוברים הצופרים והגלאים באמצעות כבל. ברוב המקרים המערכת תותקן בטרם הכניסה לעסק אבל אפשר לבצע את ההתקנה גם באמצעות חציבה בקיר, למרות שלא כל כך רצוי לעשות זאת. מערכת האזעקה הקווית דורשת חיבורים לקו הטלפון ולחשמל והיא אמינה ביותר.
*מערכת אזעקה אלחוטית – מערכת זו פועלת על ידי שידור RF ובאמצעות סנכרון בין הגלאים ובין המערכת שעובדת בתדר נמוך ומוצפן. כדי שהמערכת תפעל גם במצב של הפסקת חשמל, יש צורך בסוללות הפעלה. כמו כן, יש צורך בחיבורים לקו הטלפון ולחשמל.
קישור מערכת האזעקה למשרד תגובה או התקנת מערכת אזעקה כגוף עצמאי?
את מערכת האזעקה ניתן לקשר למשרד תגובה או להתקין כגוף עצמאי. במקרה שמקשרים את העסק למרכז תגובה, יינתן השירות מחברת אבטחה שתגבה תשלום חודשי. במקרה שתתרחש פריצה, תשלח מערכת האבטחה אות אל חברת האבטחה דרך הטלפון. לרוב, יימצא במקום נציג תורן שייצור קשר במהירות עם בעל העסק. יצירת הקשר תתבצע באמצעות מערכת האינטרקום או הטלפון. בהמשך תשלח ניידת משטרה לבית העסק.
במידה שמחליטים להתקין את מערכת האבטחה כגוף עצמאי ובמילים אחרות – לא לחבר אותה למשרד תגובה, תפחת העלות בצורה ניכרת. במקרה של חשד לפריצה, תחייג המערכת ישירות למשטרה. החיסרון של המערכת העצמאית הוא שהיא מעלה את הסיכון לקבל קנס במקרה שמדובר באזעקת שווא. מעבר לזאת, לא ניתן להבטיח את זמן התגובה של המשטרה.
חשוב לדעת: זכות העובדים לפרטיות מול זכותו של המעסיק להגן על העסק
במקרה שבעל העסק מעוניין להתקין מצלמת אבטחה בחדרים הפרטיים של העובדים, יהיה עליו לקבל את הסכמתם, הסיבה לכך היא שהעובדים זכאים לפרטיות. המעסיק רשאי להתקין מצלמות אבטחה בעסק באזורים ציבוריים, כמו למשל: במסדרונות של העסק, במעלית, במשרד משותף ובמטבח בלי לקבל את הסכמתם של העובדים משום שזוהי זכותו להגן על העסק. יש לציין כי במידה שהמעסיק חושד בעובד כלשהו וסבור שהוא מבצע מעשה פלילי במשרד, הוא רשאי להתקין מצלמת אבטחה בלי לקבל את הסכמתו. כמו כן, המעסיק לא רשאי להתקין מערכות שמע בעסק. הסיבה לכך היא שחל איסור על האזנות סתר.
בחירת מערכות מיגון לעסק דורשת ידע והיכרות נרחבת עם אמצעי המיגון השונים. כדי לבחור במערכת הטובה ביותר לעסק חשוב לקבל שירות מחברה שמתמחה באמצעי מיגון לעסקים ובהתקנת אמצעי מיגון לעסקים. חברה וותיקה ומקצועית תספק ייעוץ, תבצע את ההתקנה, תעניק אחריות ותספק שירותי תחזוקה במידת הצורך.
[themify_layout_part slug=rm-postall]